0252-415841

Overige belastingen

Soms lijkt het wel of je overal belasting over moet betalen. Als particulier of ondernemer zie je door de bomen het bos niet meer. Voor ons is het dagelijkse kost. Wij nemen het graag van je over en adviseren of verzorgen de volledige aangifte voor je.

Krijg je een schenking? Dan moet je misschien schenkbelasting betalen. Is het bedrag lager dan de vrijstellingen die gelden, dan hoef je geen schenkbelasting te betalen. Schenken bij leven - met de warme hand - kan fiscaal voordelig zijn. Het zorgt ervoor dat de nalatenschap straks lager is, waardoor je als erfgenaam minder erfbelasting hoeft te betalen. Optimaal gebruik maken van de jaarlijkse schenkingsvrijstelling kan een flinke besparing opleveren.

Overdrachtsbelasting wordt geheven bij aankoop van onroerend goed (bijvoorbeeld een huis) in Nederland. Op de afrekening van de notaris wordt een bepaald percentage van de koopsom van het onroerend goed in rekening gebracht. Dit is de heffing van de overdrachtsbelasting. De notaris draagt dit weer af aan de belastingdienst.

Assurantiebelasting is belasting op verzekeringen. Meestal wordt deze geheven en afgedragen door de verzekeraar. Vanaf 1 januari 2013 is het tarief 21%. Wanneer een verzekeraar en een verzekeringnemer een verzekering afsluiten, dan moet er assurantiebelasting worden betaald over de verzekeringspremie. Brengt de verzekeraar of de bemiddelaar de vergoeding voor de diensten die samenhangen met de verzekering apart in rekening? Dan moet daarover ook belasting worden betaald.

Dit zijn enkele voorbeelden van belastingen waar je niet dagelijks mee te maken krijgt. Zo zijn er ook nog in- en uitvoerrechten, milieubelasting en ga zo maar door. Krijg je te maken met een belasting waar je geen raad mee weet, neem contact met ons op en we kijken samen hoe we je kunnen helpen!

 
Contact Vennestraat 11-K
2161 LE Lisse (Google Maps)
Tel: 0252 - 41 58 41
Contact

Vragen?
Heb je vragen over dit onderwerp of wil je meer weten? Bel Joost of Pascal op 0252-415841 of stuur ons een e-mail.

Email sturen